Välkommen till Apertum!

… samtal pågår
sajten uppdaterad 2021 11 12

>> årets aktiviteter 2021

… och samtalsämnen till träffarna.

Hintar och aptitretare inför nästa möte:

 • snäll eller gnäll avgång 1. 2022 02 16
  Du kan inte vara kritisk på jobbet längre. Inte ens konstruktiv kritik? Beröm ger mer. Under våren kommer vi att samtala om detta under några seminarier, vi ska köra […]

Om det inte står något här, är ingen ny träff eller nytt datum bestämt än.

Senaste mötet:

  platser och mötesformer

  Bilden på torget, Mariatorget, får representera mötet och samtalet symboliskt.

  Under covid-19 epidemin har vi träffats digitalt, främst på zoom.
  Det har visat sig fungera riktigt bra och gör det väldigt enkelt att träffas oavsett var man råkar befinna sig geografiskt.
  Våra träffar har lite olika form. Avsikten med träffarna är att utveckla och förkovra oss i att samtala på ett sätt som är utvecklande för alla och naturligtvis behöver vi något att samtala om, något som engagerar och känns viktigt. Vi prövar hur och att sättet att samtala kan göra skillnad, men också själva formen på mötet. De digitala mötena kan ha olika längd och ligga på olika tidpunkter med olika intervall, vi prövar oss fram. Oavsett om vi träffas fysiskt eller digitalt så inleder ibland någon med ett inspel (en introducerande fundering runt ämnet), ibland är det en inbjuden gäst, ibland kan det vara en längre föreläsning följt av eftersnack, ibland är det ett studiebesök (de har hitintills varit fysiska). Fast man kan ju säga att vi alla har gjort någon slags indirekta studiebesök av varandras platser under mötena.

  Två samtalsserier:
  Efter ett första samtal om samtalandet i sig så kom vi fram till att dem ska vi fortsätta med återkommande, liggande som en tråd intill de andra mötena som kretsar runt olika samhällsfrågor.

  Föreningen Apertums grundarduos sajter.
  https://www.samarbetsdynamik.se
  Från den kan du få tillgång till deras bloggar och stora arkiv av texter: publikationer, föredrag, artiklar, rapporter …
  via deras sajt www.kunskapsabonnemanget.se
  (med domännamnet https://menvart.se).

  senaste från medlemsbloggen

  senaste till databasen

   Är du sugen på att fördjupa dig i några av frågorna?
   (Se på kalendersidorna vad som tagits upp och ligger som förslag, eller i rullmenyn ”SAMTAL OM” i textfältet till vänster.)
   Vill du ha inspiration till dina egna funderingar? Vill du ha någon att dela dem med? Kom till någon av de öppna träffarna som annonseras här på sajten eller Bli medlem!
   … då är alla träffarna öppna för dig.
    
   Vill du bli medlem så hör av dig till styrelsen direkt eller skriv i kommentarsfältet nedan.
   Klicka på aktiva länkar för att läsa mer om frågorna.

   Du kan också titta in på nätverket GiSSforums sajt. Se om de arbetar med frågor du är intresserad av. Skriv ett mejl (gissforum snabela gmail.com) till dem och chansa på att det finns plats för dig.

   Apertum är en ideell och politiskt obunden förening med syfte att stödja och genomföra undersökande samtal om arbetsliv och samhälle. Läs mer här.
   Avsikten är att undersöka, avslöja och belysa – inte att komma fram till gemensam konsensus eller gemensamma ställningstaganden. På så sätt hoppas vi uppnå bredd och djup i samtal och reflexioner. Det betyder att reflexioner som framförs av skribenterna på sajten är deras egna och till för att stimulera och bidra till läsares egna funderingar.