Kategorier
OPEN 2020 och 2021 inspel och reflektioner

Ideellt engagemang. Av Aron Schoug Öhman

Inspel under OPEN 2021 08 16 temat ”Civilsamhället mellan det offentliga och marknaden”.

Det ideella engagemanget är en förenings viktigaste resurs, men samtidigt en resurs som det råder konstant brist på i många föreningar. I mitt inspel presenterar jag forskningsresultat som kan fördjupa förståelsen av engagemangets mekanismer. Många som hoppar av sitt uppdrag säger att de inte har tid, men det är inte alltid hela sanningen. Att få in engagemanget i livspusslet är viktigt men det finns också annat som spelar roll, såsom att få arbeta med just de frågor man brinner för, att känna samhörighet i arbetsgruppen och att få vara delaktig i beslutsprocesser. Jag hoppas att inspelet ska kunna leda till en diskussion kring ideellt engagemang i olika föreningar samt hur föreningarna skulle kunna utvecklas för att få fler att engagera sig mer.

länkar

pppresentation

Läs reflexionerna >>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies" (små filer). Genom att fortsätta på sajten accepterar du cookies. This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer. Learn more.